Divčibare igraonica za decu

Da li ste zanli da su Divčibare poznate kao Dečija planina? Ovaj naziv duguju svojim izvanrednim karakteristikama koje ih čine idealnim planinskim mestom za boravak dece.

Podsetićemo i da same Divčibare zapravo nisu planina, premda se o njima najčešće tako govori. Reč je turističkom centru u središtu planine Maljen, odnosno planinskom polju koje se prostire na visini od 980 metara.

Ono što Divčibare čini idealnim za odmor sa decom, za đačke ekskurzije i porodična putovanja jesu gotovo savršeni klimatski uslovi i lekovitost divčibarskog vazduha, za koji se znalo još početkom prošlog veka.

Na Divčibarama retko ima vetra, a sunčanih dana je veoma puno, te vazduh nije oštar čak ni tokom zimske sezone, što je idealno za mališane.

Osim toga, na divčibarskom polju se sudaraju tri velike vazdušne mase, što doprinosi izuzetnom kvalitetu vazduha.

Boravak u prirodi savetuje se ljudima svih životnih dobi, a svež planinski vazduh i dodir sa netaknutim okruženjem svakako će prijati deci.

Divčibare su idealne za pešačenje, rekreaciju na otvorenom, izlete i miran odmor.

Kada je reč o sadržajima za najmlađe, na Divčibarama postoji Avantura park, konceptualni prostor osmišljen za rekreaciju na otvorenom, popularan na brojnim turističkim destinacijama u našoj zemlji. Avantura parkovi razvijaju fizičku spretnost i podstiču kretaivno i logičko razmišljanje.

Tu su i brojne pešake staze, zip line i žičara, a samo mesto teži ka tome da uspostavi svoj kulturno-edukativni centar, u okviru crkve posvećene Svetom Pantelejmonu u samom centru mesta.

Međutim, ukoliko putujete sa malom decom, ono što će vas verovatno zanimati jeste da li na Divčibarama postoje organizovane igraonice u kojima se mališani mogu družiti sa svojim vršnjacima i zabavljati se dok se vi odmarate.

Igraonice za decu na Divčibarama

Ukiliko su igraonice za decu ono što vam je potrebno kako biste na najbolji način organizovali svoj porodični odmor, onda će vas sigurno obradovati to da na Divčibarama postoji niz mesta, pre svega hotela i apartmana koji nude ovu uslugu.

Svakako treba izdvojiti Pepilend, dečju igraonicu u sklopu hotela Pepa. Reč je o novoj igraonici, otvorenoj januara 2022. godine, u sastavu samog hotela. Igraonica je opremljena najmodernijom opremom za zabavu i pokriva 80 kvadratnih metara.

Pepilend je namenjen deci koja borave u samom hotelu ili konačištu Pepa, ali i svoj deci koja borave na Divčibarama.

Radi od 10 sati ujutro do 8 uveče i predviđena je za decu starosti do 12 godina. Što se tiče uslova korišćenja igraonice, usluga je besplatna za one koji borave u hotelu ili njegovom konačištu.

Ostali zainteresovani se mogu bliže infrmisati pozivom telefona istaknutog na sajtu hotela ili na recepciji, ukoliko se već nalaze na Divčibarama.

Hotal Royal Mountain je ekskluzivni hotel na Divčibarama koji takođe u svojoj ponudi ima i uređenu igraonicu za decu. Igraonica je zamišljena kao carstvo mašte u kom će najmlađi bez sumnje uživati. U sklopu igraonice je i kafe za odrasle.

Royal Mountain igraonica je prostrana i moderno opremljena. Poseduje lavirint, bazen sa lopticama, tobogane, stolove sa alatom i kuhinju za igru, kao i mnogobrojne raznovrsne igračke. Za više informacija posetite sajt ovog izuzetnog divčibarskog hotela.

Hotel Divčibare takođe ima prostor namenjen za dečju zabavu, a igraonicu za decu poseduje i hotel Heba. Ovaj hotel obuhvata i spoljašnje igralište i uređeni untrašnji prostor namenjen za najmlađe.

Igraonicu za decu poseduje i hotel Crni vrh. Ovaj prostor je obnovljen i lepo uređen 2020. godine i raspolaže izuzetno lepim predmetima za igru izrađenim od najkvalitetnijih materijala.

Igraonica je veoma ukusno dizajnirana i namenjena za boravak dece u pratnji ili bez pratnje roditelja.

Izvrsni apratmanski kompleks Divčibarski vajati takođe obuhvata i veoma dobro opremljen prostor za dečju zabavu i uživanje, koji se sastoji iz dva dela, za malđu i stariju decu.

Deo za mališane uzrasta do 7 godina obuhvata bezan sa lopticama i toboganom, kao i lavirint kompleks sa toboganom, penjalicama i osamnaest polja. Prostor za stariju decu obuhvata pikado, stoni fudbal, air hockey, Sony Playstation 4.

Još jedna od igraonica koju možete razmotriti je igraonica Iva, koja je najnovije otvorena, i nalazi se u kompleksu Vidik, koj se nalazi oko 800m od centra ka Kaoni.

Takođe, divčibarska vila Vila obuhvata čak dve igraonice, odnosno otvoren i zatvoren prostor za najmlađe posetioce.

Unutrašnji deo igraonice pokriva 50 metara kvadratnih ima obezbeđen prostor za igru sa penjalicama, plazma tv, play station konzolu i garnituru za sedenje.

Spoljašnji prostor je ograđen i takođe ima tobogane, kao i drvene klupe za sedenje. nalazi se ispred same vile, u prelepom ambijentu sa borićima.

Divčibare za porodični odmor

Divčibare su u svakom smislu Dečija planina, ali i pravi mali raj za roditelje.

Sve popularnija destinacija za svako godišnje doba, Divčibare još uvek nisu preterano eksploatisano mesto, priroda je očuvana, a turističkih sdaržaja ima u sasvim zadovoljavajućoj meri.

Ukoliko ste brinuli da će vašim mališanima možda biti dosadno, budite bez brige.

Pored šetnje na svežem planinskom vazduhu i uživanja u prekrasnom prirodnom okruženju, divčibarske igraonice omogućiće vašoj deci da se zbliže i druže sa svojim vršnjacima i angažuju na poseban način.

Takođe, usluge igraonica pružaju i vama mogućnost da se opustite i da punim plućima uživate u svom odmoru.

Korisni tekstovi