Hotel Crni vrh Divčibare

Hotel Crni vrh jedan je od najboljih hotela na Divčibarama, poznatom planinskom odmaralištu na 980 metara nadmorske visine, nedaleko od grada Valjeva.

Ovaj hotel spada u kategorizaciju luksuznijih hotela, ima četiri zvezdice i izuzetno je dobro opremljen.

U neposrednoj blizini hotela nalaze se prekrasni maljenski vidikovci sa kojih se pruža fenomenalan pogled na okolni krajolik.

Hotel se nalazi na oko 2.6 km od istoimene ski staze na obroncima Crnog vrha, drugog po visini vrha na Maljenu.

Hotel Crni vrh ima tri nivoa i 111 smeštajnih jedinica – soba i apartmana različitih veličina i tipova.

U okviru hotela nalazi se i nekoliko restorana i kafića, kao i wellness centar, spa, zatvoreni bazen i sauna. Hotel raspolaže i otvorenim sportskim terenima, kao i igraonicom za decu.

Prema ocenama posetilaca popularnog sajta za pretragu smešaja, Tripadvisor, hotel Crni vrh je prvi na listi deset najbolje ocenjenih smeštajnih objekata na Divčibarama.

Odmah za njim slede takođe popularni hoteli Heba i Royal Mountain.

Smeštaj u hotelu Crni vrh

Hotel Crni vrh raspolaže sa ukupno 111 soba i apartmana. Smeštajne jedinice su različitih veličina i tipova, visoko funkcionalne i vrhunski opremljene, od superior i prezident kategorije do standardnih apartmana.

Superior soba sa francuskim ležajem je prostrana soba sa privatnim kupatilom u kojoj gosti na raspolaganju imaju televizor, mini bar, sef, WiFi, kao i besplatan parking.

U ponudi je i varijanta istog tipa sobe sa pogledom na sadržaje hotelskog kompleksa i maljenske vrhove.

Ukoliko se opredelite za polupansion, ovaj paket obuhvata i korišćenje dečje igraonice, Wellness & Spa centra, kao i šetnje do planinskih visova sa profesionalnim vodičima.

U sobi postoje fen, bade mantili i papuče, klima, direktna telefonska linija,  a dozvoljeni su i kućni ljubimci.

Tu je i pomoćni ležaj, te mogućnost za dodavanje kreveca za dete. Gostima je na raspolaganju i usluga posluge u sobi.

Superior dvokrevetna soba je slična prethodnoj, ali poseduje dva odvojena ležaja, koji se na zahtev gostiju mogu spojiti. Sadržaji uključeni u polupansionski paket su isti kao i u slučaju prethodne jedinice, a opremljenost sobe je identična.

U ponudi hotela Crni vrh nalazi se i varijanta superior dvokrevetne sobe sa pogledom na ski stazu, okolne vrhove i sportske i druge sadržaje hotelskog kompleksa.

President apartman blok A je luksuzan apartman veličine 160 kvadratnih metara. Izuzetno je moderno dizajniran i vrhunski opremljen. Ovaj apartman namenjen je gostima koji od svog smeštaja očekuju visok standard i imaju naročite zahteve.

Apartman obuhvata veliki dnevni boravak, čajnu kuhinju i trpezariju, dve spavaće sobe sa francuskim ležajevima, dva kupatila i veliku terasu. Ovaj apartman ima fantastičan pogled na okolni predeo i hotelski kompleks.

Polupansionski paket obuhvata iste sadržaje kao i za prethodno navedene sobe. President apartman blok A ima i mikrotalasnu pećnicu, a gostima je na raspolaganju i usluga pranja i peglanja.

Executive Apartman Blok A je duplo manji od prethodno navedenog, ali ništa manje luksuzan.

Poseduje dve prostorije odeljene kliznim vratima; spavaću i dnevnu sobu. U spavaćoj sobi postoji francuski ležaj, a dnevni boravak obuhvata sofu na razvlačenje i čajnu kuhinju.

Ovaj apartman ima pogled na šumski predeo, dizajniran je sofisticirano i opremljen tako da zadovlji zahteve gostiju sa visokim standardima. Polupansionski paket takođe obuhvata već navedene sadržaje.

Junior studio je studio veličine 65 – 69 kvadratnih metara, sa dve prostorije, spavaćom sobom i dnevnim boravkom. U spavaćoj sobi se nalazi francuski ležaj, a u dnevnoj sofa na razvlačenje i trpezarija. Za polupansionski paket važe već pomenuti uslovi.

Hotel Crni vrh u ponudi ima i sličan studio sa posebnim pogledom. Iz ove sobe možete uživati u lepom pogledu na sportske terene i ostale hotelske sadržaje, kao i na okolnu prirodu. Soba je opremljena na sličan način kao i ostale.

Porodična soba sa pogledom obuhvata dve dvokrevetne sobe odvojene vratima, idealne za porodičan odmor ili boravak na planini sa prijateljima.

Postoji nekoliko varijanti porodičnih soba, u zavisnosti od tipova ležaja: francuski, odvojeni i kombinacije.

Svaka od ovih soba ima terase i dva odvojena kupatila. Polupanskionska ponuda je ista kao i za ostale sobe.

Standardna dvokrevetna i standardna dvokrevetna soba sa pogledom su varijante jednog istog tipa sobe, bez terase, sa odvojenim ležajevima koje je moguće spojiti. Polupansionski aranžman je ideantičan kao i za već navedene smeštajne jedinice.

Standardna dvokrevetna soba sa dodatnim ležajem obuhvata dva odvojena ležaja, koja je moguće spojiti, a može biti sa francuskim balkonom ili bez njega. Opremljena je elegantno i poseduje iste osnovne sdaržaje kao i prethodne sobe.

U ponudi hotela Crni vrh postoji još nekoliko varijatnti standardne dvokrevetne sobe – sa dodatnim ležajem i pogledom, sa dva dodatna ležaja, sa dva dodatna ležaja i pogledom.

Cene smeštaja po noćenju u hotelu Crni vrh kreću se od 100 eur pa naviše.

Restorani hotela Crni vrh

U okviru hotela Crni vrh nalaze se odlični restorani i kafići. Pansionski restoran u ovom hotelu poseduje izuzetno šarenolik i bogat meni na kome se nalazi veliki izbor ukusnih, biranih jela. Kuvari u ovom retsoranu koriste lokalne proizvode i pretvaraju ih u pravi gurmanski užitak.

Na meniju se osim izvrsnih jela nalaze i dobra domaća vina, kao i vina iz drugih delova Evrope, kao i Južne Amerike. U pansionskom restoranu služe se doručak i večera (švedski sto), a kapacitet prostora je 220 ljudi.

Pansionski restoran je lociran u samom središtu hotela, a nudi i mogućnost organizovanja različitih svečanosti. Poseduje i veliku i lepu terasu.

Restoran 4, čuvena Četvorka, jedan je od najpoznatijih restorana na Divčibarama. Nalazi se odmah uz hotel, pored sportskih sadržaja. Prostire se na dva nivoa i može da ugosti 130 ljudi. Gosti naročito hvale vrhunski, izdašni planinski doručak u ovom restoranu.

Takođe, mnogima se veoma sviđa kafa u Četvorci, kao i dobar izbor kvalitetnih vina. Na glasu su i slasni dezerti, kao i vrhunksi ručkovi i večere. Osoblje ovog restorana pažljivo priprema specijalitete tradicionalne domaće kuhinje, a koristi najbolje domaće proizvode.

Restoran 4 nudi mogućnost organizovanja proslava i različitih vidova poslovnih ili privatnih okupljanja. U ovom lokalu možete organizovati krštenja, rođendane, svadbe, timska okupljanja, godišnjice i sve one događaje koji nalažu da se prikladno obeleže.

Lounge bar hotela Crni vrh je idealno mesto da se opustite i uživate u odličnoj kafi i ukusnim kolačima, laganom obroku poput sendviča, pice ili obrok salate. Lounge bar nudi i dobar izbor koktela i domaće rakije.

Lounge bar poseduje i biblioteku, pa se možete opustiti i uz neku dobru knjigu. Radno vreme mu je od 7 ujutro do 11 uveče.

Pored lounge bar-a i restorana tu je i hotelski kafe, u kome možete uživati u raznim toplim i hladnim napicima, šejkovima i osvežavajućim sokovima.

Spa & Wellness

Hoteli visoke kategorizacije, poput hotela Crni vrh, u okviru svog kompleksa obavezno poseduju Wellness & Spa centar, koji će njihovim posetiocima pružiti zaista nezaboravan i okrepljujući boravak.

Hotel Crni vrh ima zatvoreni bazen, nudi uslugu masaža, parnog kupatila, saune i pratećih sadržaja.

Spa i wellness sadržaji u hotelu Crni vrh obuhvataju: zatvoreni bazen (29 stepeni), terasu sa ležaljkama, đakuzi (34 stepena), finsku saunu, parno kupatilo, vrhunski opremljenu modernu teretanu.

Welness i spa zona je uključena u paket smeštaja, a masaže se naplaćuju dodatno.

Usluge ovog centra na raspolaganju su i posetiocima Divčibara koji ne odsedaju u ovom hotelu; termini se u tom slučaju moraju prethodno zakazati.

Aktuelne cene u trenutku pisanja ovog teksta su bile 3.500din za odrasle i 1.750din za decu i te se cene odnose na termin od 2h korišćenja.

Iskustva gostiju

Gosti koji su odseli u hotelu Crni vrh tokom svog boravka na Divčibarama uglavnom imaju samo reči hvale za ovaj objekat.

Posebno su zadovoljni prostranošću soba, njihovim sofisticiranim dizajnom i uopšte nivoom organizovanosti hotela.

Kuhinja u restoranu je, kako kažu, savršena, a takođe su veoma zadovoljni i sadržajima wellness i spa zone, poput đakuzija i bazena.

Ljubaznost i prijateljski odnos osoblja hotela takođe su ostavili veoma dobar utisak na goste.

Pojedini gosti posebno su pohvalili doručak u ovom hotelu, kao izvrstan primer vrhunske tradcionalne srpske hrane.

Takođe, na goste hotela poseban utisak je ostavilo i samo okruženje u kom se nalazi – bogata, prekrasna šuma, blizina visova i vidikovaca, kao i blizina centra mesta.

Pojedini gosti imali su poneku zamerku na situaciju u hotelu u vreme njihovog boravka – nedovoljno topla voda u bazenu, izvesni problemi sa dodatnim ležajem, problemi sa odvodom.

Međutim, sveukupni utisci ipak su prevashodno veoma pohvalni, sa naglaskom na same sobe, hranu i osoblje.

Korisni tekstovi