Loznica Divčibare km udaljenost

Loznica Divčibare km udaljenost

Loznica je grad na zapadu Srbije, uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

Zapadna Srbija je poznata po svojim planinama i prirodnim lepotama, a jedna od najposećenijih turističkih destinacija u ovom kraju jesu Divčibare na planini Maljen.

Do Divčibara je relativno jednostavno stići iz mnogih mesta u našoj zemlji. Sam turistički centar je pristupačan, putevi su obeleženi i nije ih teško pratiti.

Loznica – Divčibare

Od grada Loznice u Mačvanskom okrugu do planinskog centra Divčibare udaljenost iznosi između 110 km i 142 km, što znači da vam za vožnju do popularnog turističkog odredišta treba nešto više od dva sata vožnje, a u nekim slučajevima i skoro tri.

Ukoliko nameravate da iz Loznice putujete do Divčibara, pred vama su tri mogućnosti, odnosno tri različite rute.

110 km – Najkraći put od Loznice do Divčibara dug je 110 km. Ruta prati državni put 27 i na putu za Divčibare prolazi kroz Valjevo. Divčibare su od Valjeva lako pristupačne, a put je veoma jednostavan za praćenje.

Kod naselja Jadar u Valjevu preći ćete na put 170, te ulicom Milovana Glišića i Kneza Mihaila doći do skretanja ka Suvoborskoj i produžiti van grada. Put će vas voditi pored Osečenice ka Krčmaru i dalje putem 175 do samih Divčibara.

112 km – Alternativna ruta je za samo par kilometara duža od prethodne i od nje se razlikuje samo po kratkoj etapi kod Osečenice.

Naime, ovaj put vodi kroz Osečenicu, do spajanja sa putem 175, koji vas vodi na Divčibare.

142 km – Najduža ruta od Loznice do Divčibare je pomalo zaobilazna, s obzirom na to da ne vodi preko Valjeva, već kod Donje Badanje treba preći na put 137, a potom na put 141. Ruta vodi kroz Koceljevu i druga naselja, te prelazi na put 144.

U mestu Slovac prelazite na put 27, a potom u Divcima na put 150. Od Divaca nastavljate ka Mionici i putu 175, koji dalje vodi pravo na Divčibare.

Korisni tekstovi