Lazarevac Divčibare km udaljenost

Lazarevac Divčibare km udaljenost

Lazarevac je gradsko naselje i sedište istoimene opštine grada Beograda.

Premda teritorijalno pripada glavnom gradu, Lazarevac je od Beograda udaljen oko 70 km. Od Lazarevca do poznatog planinskog centra Divčibare ima između 54 km i 67 km.

Divčibare na planini Maljen su zbog izuzetno blagotvorne klime kao planinsko odmaralište i vazdušna banja osnovane još davnih dvadesetih godina prošlog veka. Istorijat samih Divčibara je, naravno, znatno duži.

Do Drugog svetskog rata ovo je bilo izuzetno ugledno odmaralište, koje su rado posećivali gosti iz prestonice, ali i iz drugih delova zemlje.

Divčibare su danas ponovo prepoznate kao mesto sa izuzetnim turističkim potencijalom.

Blizina glavnom gradu, kao i samo okruženje valjevskog kraja, čine Divčibare lako pristupačnom destinacijom.

Za stanovnike Lazarevca i okolnih naselja, one mogu biti idealna destinacija za izlete, vikend putovanja ili odmor.

Lazarevac – Divčibare

S obzirom na to da se Divčibare nalaze relativno blizu Lazarevca, do prijatnog planinskog centra nije teško doći iz ovog naselja.

Od Lazarevca do Divčibara se može doći na dva načina, a vožnja traje nešto više od sat vremena. Na raspolaganju su vam dve rute.

54.6 km – Kraći put od Lazarevca do Divčibara dug je nešto više od 54 km, a vožnja do planinskog centra traje oko sat vremena.

Na ovoj ruti pratićete puteve 22 i 175 kako biste stigli do Divčibara. Vaša početna tačka u Lazarevcu je ulica Branka Radičevića.

Pratite ovu ulicu do skretanja u Milovana Lazarevića i nastavite tom ulicom van Lazarevca do mesta Županjac.

Ovde ćete oštro skrenuti na put 22, a onda na put 175, prolazite kroz Bogovađu i nastavljate do Divčibara.

66.9 km – Druga moguća ruta je nešto duža, a razlikuje se po etapi od Županjca.

Ova ruta ne vodi preko Bogovađe i Mionice, već od Županjca nastavljate putem 22 kroz Dudovicu i Ljig. Posle Ljiga prelazite na put 150.

Put vodi kroz Rakare i Paštrić do uključenja na put 175. Ovim putem dalje nastavljate kroz Brežđe i Krčmar ka Divčibarama na Maljenu.

Korisni tekstovi