Divčibare iznajmljivanje ski opreme

Divčibare na Maljenu sve je popularnija destinacija za ljubitelje zimskog turizma, idealna za turiste svake životne dobi.

Planinski centar Divčibare nalazi se na 980 metara nadmorske visine, okružen maljenskim visovima.

Maljen i divčibarsko polje odlikuje izuzetno pogodna konfiguracija terena, te odlični klimatski uslovi.

Ovde zimska sezona traje nešto kraće nego na nekim drugim planinama, snežni pokrivač je prisutan do četiri meseca, nema vetra, a sunčanih dana ima puno.

Divčibare su savršena destinacija za zimovanje sa porodicom i prijateljima, za izlete i vikend putovanja.

Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na dve staze crvene kategorije, a početnici i mališani mogu se oprobati u skijanju na brojnim manjim spustovima.

U nastavku ćemo predstaviti divčibarske ski staze, kao i usluge koje se na njima nude, poput ski pass-a, iznajmljivanja opreme, časova skijanja i sl.

Divčibarske ski staze

Staza Crni vrh nalazi se na padinama maljenskog Crnog vrha i u sklopu je Divčibare Ski Resort-a, čije ćemo usluge navesti u daljem tekstu. Kada je reč o samoj stazi, ona se nalazi na jednom od najviših vrhova Divčibara i omiljena je destinacija skijaša.

Početak staze je na 1091 metar nadmorske visine, a sama staza je dugačka 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Spada u staze crvene kategorije i preporučuje se skijašima koji već imaju iskustva u ovom zimskom sportu.

Staza Centar se nalazi na severnoj padini Crnog vrha, baš kao i prethodna. Nešto je kraća i manjeg nagiba. Dužina staze iznosi 600 metara, a visinska razlika 100 metara. Takođe se preporučuje iskusnijim skijašima.

Iznajmljivanje opreme i druge usluge

U okviru obe staze postoje i škole skijanja, kao i mogućnost za iznajmljivanje potrebne opreme.

Časovi na stazi Crni vrh se izvode na pune sate i traju 45 minuta. Zakazuju se putem telefona, a cene se kreću oko 3000 dinara za individualni čas. Grupni časovi su jefitiniji.

Staza Centar takođe nudi uslugu časova skijanja, sa cenama nešto nižim nego na Crnom vrhu. Što se tiče iznajmljivanja ski opreme, Divčibare Ski Resort omogućava pojedinačno iznajmljivanje svih potrebnih delova opreme.

Prema podacima za sezonu 2022/2023, cene za odrasle po danu u dinarima iznose: skije – 850, pancerice – 500, štapovi – 250, kaciga – 200; cene za decu su sledeće: skije – 700, pancerice – 400, štapovi – 200, kaciga – 200.

Komplet opreme za odrasle košta 1200 dinara po danu, a za decu 950 dinara.

Kada je reč o cenama ski pass-a, preporučujemo da posetite sajt Divčibare Ski Resort-a, budući da su cene podeljene u kategorije u zavisnosti od uzrasta, tipa pass-a, perioda u kom se usluga kupuje, itd.

Kada je reč o stazi Centar, komplet ski opreme za odrasle po danu iznosi 1000 dinara, a za decu 800 dinara. Pod kompletom se podrazumevaju skije, štapovi i pancerice.

Cena ski pass-a na stazi Centar za sezonu 2022/2023 za odrasle iznosi 1200 dinara po danu, a za decu 600 dinara. Takođe, možete kupiti i poludnevni ski pass, po ceni od 600 dinara (važi u periodu od 14h do 16h).

Pored usluga iznajmljivanja opreme na samim stazama, postoji i mogućnost najma i servisiranja skijaške opreme u okviru odmarališta i hotela na Divčibarama.

Jedna od prednosti Divčibara kao centra zimskog turizma svakako su povoljne cene ovih usluga, kao i najma apartmana i cena u restoranima.

Korisni tekstovi