Prodavnica Jutro Divčibare

Turistički potencijal Divčibara prepoznat je još početkom dvadesetog veka, a danas je ovaj planinski centar u usponu, pre svega kada je reč o domaćem turizmu.

Turistički razvoj neumitno utiče na potrebe turista, a samim tim i na potrebe i mogućnosti divčibarskih domaćina, odnosno svih onih koji tamo rade.

Veći broj posetilaca, porast broja apartmana i vikendica prvenstveno zahteva dobru snabdevenost po pitanju namirnica i drugih neophodnih artikala.

Divčibarski turizam je u žiži interesovanja državnih organa, o čemu svedoči podatak o otvaranju prve prodavnice Jutro, u sastavu franšize METRO Cash&Carry Srbija, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

Uz pomoć METRO-a, vlasnici ove divčibarske radnje su modernizovali objekat po standardu najnovijih svetskih trendova koji se tiču maloprodaje.

Radnja je odlično opremljena , a vlasnicima omogućeno i savetovanje u cilju unapređenja posla, po pitanju asortimana proizvida, kao i dobar marketing.

Prodavnica Jutro je otvorena u aprilu 2023. godine, što je jedan od koraka u modernizaciji divčibarske turističke ponude i daljeg razvoja u skladu sa novostvorenim potrebama samog mesta, budući da su Divčibare sve popularnija destinacija za putovanje u svako doba godine.

Ono što vam kao novim turistima ili dugogodišnjim posetiocima Divčibara svakako biti korisno da znate, jeste da se u ponudi nove prodavnice Jutro može naći preko pet hiljada artikala.

Jedan deo ponude obuhvata lokalne proizvode divčibarskog kraja.

Novi korak za Divčibare kao turističkog centra je i dobra vest za male trgovce u Srbiji uopšte.

Kompanija METRO planira podršku i otvaranje preko sto radnji franšize u našoj zemlji, tako što će u nastupajućim godinama ulagadi u modernizaciju već postojećih radnji.

Kada je reč o samim Divčibarama, novootvorena radnja uticaće u velikoj meri na maloprodaju i trgovinu u ovom kraju.

Ideja koja prati ovaj korak jeste održivi razvoj, odnosno uspešno dugotrajno poslovanje malih trgovaca koji najčešće vode porodični biznis.

Vlasnici radnje Pepa, kako se ranije zvala novootvorena prodavnica Jutro odlučili su da se franšizi pridruže kako bi unapredili svoje poslovanje i samu radnju, nakon dvadeset godina rada.

Oni sa METRO-om sarađuju čitavu deceniju, a zajednička investicija im je omogućila da svoju radnju unaprede.

Ono što vlasnici posebno ističu jeste važnost da njihova radnja ostane prepoznatljiva kupcima. To je učinjeno unapređivanjem njihove ponude kako lokalnih, tako i nacionalnih proizvoda, uz primenu najnovijih svetskih trendova.

Kompanija METRO Cash&Carry Srbija pripada METRO Grupi čije je sedište u Nemačkoj. Reč je o veletrgovcu hranom, sa opsegom poslovanja u trideset zemalja. Pre svega se bavi ugostiteljskim sektorom.

Asortiman podrazumeva i svetske brendove i METRO-ove marke za profesionalne kupce.

METRO franšiza je dugi niz godina prisutna u Srbiji, a ovaj novi vid saradnje svakako će doprineti malim sredinama i domaćem turizmu.

Korisni tekstovi