Avantura Park Divčibare

Planinski centar Divčibare sve je popularnija destinacija za mnoge naše turiste i to u svako doba godine.

Ovaj turistički centar prve goste je dočekao još dvadesetih godina prošlog veka, a danas je interesovanje za ovo prijatno planinsko odredište ponovo u porastu.

Ono što Divčibare čini izvanrednom destinacijom jeste izuzetno prijatna planinska klima koja dozvoljava dug boravak na otvorenom.

Ovde nema puno vetra, a samo planinsko polje je dobro osunčano (Divčibare su, zapravo, visoravan na planini Maljen).

Blaga planinska klima i visok kvalitet vazduha čine Divčibare idealnom destinacijom za putnike svih dobi, a naročito decu.

U zavisnosti od toga kakve aktivnosti vas najviše zanimaju, lako ćete odlučiti da li ćete na Maljen doći leti, zimi ili u neko drugo doba godine.

Leto je omiljena putnička sezona za mnoge ljubitelje planinskog turizma i odmora u prirodi uopšte.

Ono što će vas sigurno zanimati, u slučaju da se opredelite za letovanje na Divčibarama, jeste kakve zabavno-turističke sadržaje samo mesto nudi.

Avantura park na Divčibarama

Ukoliko niste upoznati sa konceptom avantura parkova, danas popularnim širom sveta, ukratko ćemo objasniti o čemu je reč.

Avantura parkovi su naročita vrsta poligona na otvorenom, namenjeni za zabavu i usavršavanje različitih veština.

Avantura parkovi obično predstavljaju niz visećih prepreka postavljenih u granama drveća. Učesnici se kreću od jedne platforme ka drugoj, savladavajući niz pažljivo osmišljenih prepreka.

Prepreke su različitih nivoa, a sami parkovi su obično podeljeni u nekoliko zona, u zavisnosti od uzrasta ’avanturista’.

Pojedini avantura parkovi obuhvataju i poligone na zemlji za najmlađe, a često uključuju i zip-line.

Na mnogim našim planinama, ali i na neplaninskim destinacijama danas postoje avantura parkovi, na radost najmlađih i svih entuzijasta koji žele da se oprobaju u ovoj vrsti zabave i testiraju svoje veštine.

Avantura parkovi predstavljaju zaista odličan vid aktivnosti na otvorenom, gde deca mogu da vežbaju spretnost, koncentraciju, logičko promišljanje i uopšte da provedu kvalitetno vreme u prirodi.

U Srbiji, avantura parkovi postoje na destinacijama poput Zlatobora i Kopaonika, ali i u Beogradu, drugim gradovima i na drugim lokacijama. Na Divčibarama se takođe nalazi odličan avantura park, kao i zip-line.

Divčibarski avantura park lociran je u šumskom predelu pokraj skijaške staze Crni vrh i odličnog planinskog restorana DivčiBar, tako da do njega nije teško doći, a ukoliko ogladnite ili ožednite, sve vam je na dohvat ruke.

Avantura park na Divčibarama sastoji se od visećih mostova i poseduje niz prepreka, horizontalnih i vertikalnih, koje avanturisti treba da savladaju.

Takođe, uključuje i zip-line, koji predstavlja posebno iskustvo.

Zip-line se nalazi iznad reke Bela Kamenica, odnosno blizu staze Crni vrh i restorana DivčiBar.

Dužina užeta za spust iznosi 70 m. Vožnja, odnosno spust zip-line-om je zaista pravi adrenalinski užitak za smelije avanturiste.

Ono što je veoma važno naglasiti jeste da se oprema redovno testira, da poseduje sve neophodne ateste i da su instruktori koji upravljaju u potpunosti obučeni za samu aktivnost i rad sa posetiocima.

Oni će vas informisati o svim potrebnim stavkama koje se tiču bezbednosti.

Kada ste već tu, pored avantura parka i zip-line spusta tu je i žičara na stazi Crni vrh, jedinstvena prilika da uživate u prekrasnom panoramskom prizoru dok se vozite nad lepotama ovog izuzetnog maljenskog planinskog mesta.

Radno vreme, cene i uslovi

Avantura park i zip-line otvoreni su tokom vikenda, a postoji i mogućnost dogovora ukoliko je reč o grupnim posetama. Tokom letnje sezone, avantura park nudi mogućnost organizacije dečjih rođendana.

Prema poslednjim informacijama, cena ulaznice za avantura park iznosi 600 dinara, a za zip-line 400 dinara. Ukoliko se odlučite za adrenalinski paket avantura park + zip-line, ta usluga iznosi 800 dinara.

Ako odlučite da se provozate žičarom i uživate u panorami nad stazom Crni vrh, cena po osobi iznosi 400 dinara. Za decu do 10 godina, vožnja žičarom košta 250 dinara. Cene su izuzetno povoljne, a usluge avantura parka, zip-line vožnje i vožnje žičarom garantuju nezaboravan provod.

Korisni tekstovi