Ub Divčibare km udaljenost

Ub Divčibare km

Gradsko naselje Ub u istoimenoj opštini nalazi se u Kolubarskom okrugu i samim tim na nevelikoj udaljenosti od jedne od najlepših planinskih destinacija u Srbiji, turističkog centra Divčibare, smeštenog na prostranoj visoravni u samom središtu planine Maljen.

Divčibare su sve popularnija destinacija među našim turistima, kako iz okoline, tako i iz udaljenijih mesta.

Divčibarski kraj je od davnina poznat po blagotvornoj klimi, premda su na njegov razvoj uticale razne istorijske okolnosti. Danas je interesovanje za ovu regiju u velikom poratsu.

Ub – Divčibare

Ub je od Divčibara udaljen oko 60 km, a za ovo putovanje biće vam potrebno u proseku sat vremena vožnje.

Rute koje od Uba vode na Divčibare tek se neznatno razlikuju. Pred vama su na raspolaganju tri moguće varijante puta.

57.3 km – Najkraća ruta od Uba do Divčibara iznosi nešto manje od 60 km. Put 144 vodi od Uba ka mestu Slovac, a odatle ka Divcima. Od Divaca treba voziti ka Mionici, odakle vas ruta na jednostavan način dovodi na krajnje odredište.

62.7 km – Par kilometara duža ruta vodi vas na drugu stranu, ka Gunjevcu, putem 342. Ovim putem nastavljate ka mestu Dupljaj, a otud, pored Pčelarstva Petronijević ka Divcima, odakle je put za Divčibare isti kao u prethodnom slučaju.

67.9 km – Najduža ruta vas vodi ka naplatnoj stanici Ub i autoputem Miloš Veliki (A2) ka naplatnoj stanici Lajkovac. Odatle put nastavljate ka Divcima, a od Divaca ruta vodi dalje ka vašem odredištu kao na navedenim rutama.

Korisni tekstovi