Užice Divčibare km udaljenost

Užice Divčibare km

Grad Užice nalazi se u Zlatiborskom okrugu, te su njegovim žiteljima na dohvat ruke mnoge lepe destinacije za planinski turizam.

Zlatibor, do kog Užičani lako mogu doći, važi za najposećeniju i najpopularniju planinu u Srbiji.

Premda značajno manje eksploatisane, planine valjevskog kraja, koje se nalaze relativno blizu Užicu, poslednjih godina sve više privlače putnike iz svih krajeva zemlje.

Planinski mir i netaknuta priroda dva su dobra razloga da posetite ove planine.

Užice, grad koji ima veliki značaj za istoriju ovih prostora, dobio je naziv po planini koja se uzdiže južno od samog mesta.

Na severu od Užica leži Povlen, a za njim se nižu i druge planine ove regije, uključujući Maljen, na kome se nalaze danas sve popularnije Divčibare.

Užice – Divčibare

Divčibare su od Užica udaljene oko 50-60 km, u zavisnosti od odabrane rute. Putnicima su na raspolaganju tri opcije, a za putovanje je potrebno odvojiti u proseku oko sat vremena i desetak minuta.

53.6 km – Najkraći put od Užica do Divčibara iznosi nešto više od 50 km i do konačnog odredišta vodi preko Kosjerića i usputnih mesta.

Državnim putem 174 iz Užica treba voziti ka Kosjeriću, sa skretanjem u blizini Zorine kafane koje vas vodi ka samom mestu.

Iz Kosjerića putem 21 nastavljate ka Brajkovićima i Ražani, do oštrog skretanja na put 175 koji vas vodi pravo do centra Divčibara.

53.8 km – Alternativna ruta je gotovo iste dužine, ali umesto ka Kosjeriću, treba se zaputiti ka Tvrdićima, te kroz Vranjane, Čestobrodicu i Mađer ka Duškovcima i Tometinom Polju. Od Tometinog Polja državnim putem 178 lako stižete do vašeg konačnog odredišta.

66.1 km – Najduža varijanta puta se od prethodno navedene razlikuje po deonici od Užica do uljučenja na put 21 u blizini Fudbalskog kluba Glumač. Ruta vodi putem E-763 prema Požegi, te od Požege ka Glumaču, gde se sastaje sa prethodno opisanom rutom.

Ostatak puta je identičan i vodi preko Čestobrodice, Duškovaca i Tometinog polja, te usputnih mesta, do Divčibara na Maljenu.

Korisni tekstovi