Pančevo Divčibare km udaljenost

Pančevo Divčibare km udaljenost

Planinski centar Divčibare na Maljenu jedna je od turističkih destinacija čija popularnost iz godine u godinu raste.

Sve više naših sugrađana rado odlučuje da svoj letnji ili zimski odmor provede u ovom odmaralištu.

Divčibarski turizam razvija se još od dvdesetih godina prošlog veka.

Nakon usporenog razvoja koji su donele burne istorijske okolnosti, čini se da Divčibare ponovo budi veliko interesovanje među ljubiteljima putovanja, ali i onih koji su se zaželeli života u skladu sa prirodom.

Divčibare su omiljeno planinsko odmaralište za putnike iz Beograda i Vojvodine, među kojima ima i puno Pančevaca.

O popularnosti Divčibara kod Pančevaca govori i Pančevačko dečje odmaralište koje još od sedamdesetih godina prošlog veka redovno ugošćava decu iz ovog grada.

Divčibare su relativno blizu Pančevu i lako pristupačne. Za vožnju od Pančeva do Divčibara trebaće vam nešto više od 2 sata, a u nastavku predlažemo nekoliko mogućih ruta.

Pančevo – Divčibare

Udaljenost od grada Pančeva do popularnog turističkog centra na Maljenu iznosi između 143 km i 148 km, u zavisnosti od rute koju odaberete. Na raspolaganju su vam tri moguće varijante puta.

143 km – Najkraća ruta od Pančeva do Divčibara iznosi 143 km i vodi preko Beograda, autoputem Miloš Veliki i državnim putem 175. Za ovo putovanje biće vam potrebno nešto preko 2  sata vožnje. Sve rute iz Pančeva računate su od ulice Cara Dušana.

Državnim putem 10 iz Pančeva stižete do Beograda. Iz Bulevara despota Stefana pratite uputstva do Novog Beograda i Surčina, gde ćete se priključiti na autoput Miloš Veliki. Autoputem vozite do naplatne stanice Lajkovac, odakle produžujete do Divaca.

Od Divaca vas trasa vodi ka Mionici, gde se priključujete na državni put 175 i pratite ga dalje do Divčibara.

144 km – Nešto duža ruta od Pančeva do Divčibara vodi preko Beograda autoputem E75 i državnim putem 175.

Ova ruta vodi vas Bulevarom oslobođenja u Beogradu do uključenja na evropski put E75. Kod Zuca se isključujete na autoput Horgoš-Preševo (A1).

Kod petlje Orlovača isključujete se na državni put 22. Putovanje dalje vodi do Bogovađe gde se uključujete na put 175 i produžujete do Divčibara.

148 km – Kilometarski najduža ruta od Pančeva do Divčibara iznosi 148 km.

Do poznatog turističkog centra ovim putem možete stići i za kraće vreme od prethodnih ruta, budući da su uslovi saobraćaja povoljni. Putovanje može trajati nešto više od 2 sata.

Ova ruta vodi od Pančeva do Divčibara preko Beograda autoputem Miloš Veliki i veoma je jednostavna.

Preko državnih puteva 10 i 26 ruta vodi autoputevima Horgoš-Preševo i Miloš Veliki do prelaza na državni put 175 kod naplatne stanice Lajkovac.

Putem 175 stižete do Divčibara kao i na prethodno navedenim rutama.

Korisni tekstovi