Lajkovac Divčibare km udaljenost

Lajkovac Divčibare km

U kotlini reke Kolubare, na nadmorskoj visini od 120 metara, nalazi se gradsko naselje Lajkovac.

Ono je samo 27 km udaljeno od Valjeva, dok ga od Beograda deli 69 km.

Lajkovac je veoma dobro povezan sa okolnim mestima.

Takođe, ova varošica je i jedna od najznačajnijih železničkih stanica na relaciji Beograd-Bar.

U istoimenoj opštini u kojoj se Lajkovac nalazi, razvijeni su stočarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i ratarstvo, kao i industrijska proizvodnja.

Lajkovac – Divčibare

Osim dobre povezanosti sa glavnim gradom i mestima u okolini, Lajkovac se nalazi na oko 50-60 km od jednog od najlepših planinskih odmarališta u zapadnoj Srbiji, Divčibara na Maljenu.

Od Lajkovca do Divčibara je lako doći, a ova deonica olakšava dolazak iz severnih pravaca uopšte.

Ukoliko se iz Lajkovca zaputite na Divčibare, pred vama su tri varijante puta, sa razlikom u kilometraži do desetak km.

51.4 km – Najkraća ruta od Lajkovca do Divčibara vodi preko Divaca, Mionice, Brežđe i Krčmara do konačnog odredišta. Putem 27 treba krenuti iz Lajkovca za Divce, odakle skretanje vodi na put 150 ka Mionici.

U Mionici ulicom Vojvode Mišića prelazite na put 175 i njime vozite dalje ka Brežđu, te dalje ka selu Krčmar. Od Krčmara dalje lako stižete ka vašoj krajnjoj destinaciji, Divčibara na Maljenu.

58.9 km – Nešto duža ruta se od prethodne razlikuje po deonoci između Divaca i uključenja na put 175 kod Osečenice. Ovoga puta, iz Divaca idete ka Valjevu. Iz Suvoborske ulice kod pekare Ljilja-Beleg prelazite na put 176.

Vozite ka Petnici i kroz usputna mesta ka Osečenici, gde ćete skrenuti desno ka skretanju za put 175. Kada se priključite na ovaj put, ruta vas dalje vodi na Divčibare, kao i prethodna.

60.8 km – Najduža varijanta takođe vodi iz Divaca prema Valjevu, ali ovoga puta umesto da krenete ka Petnici, nastavljate putem 21 ka Deguriću. Ovim putem vozite dalje do Bukova i kod restorana Kaona skrećete na put 175 i stižete na vaše odredište.

Korisni tekstovi