Kikinda Divčibare km udaljenost

Kikinda Divčibare km

Grad Kikinda nalazi se na severu Banata, u Vojvodini, u blizini granice sa Rumunijom.

Poseduje veliku opštinu i predstavlja kulturno i ekonomsko sedište ovog dela Srbije.

Nekada su ovde postojala stara naselja, a Kikinda se pod imenom Nađ Kekenj pominje kao posed ugarskih kraljeva u XV veku.

Kikinda je poznata po kulturnim insistucijama i značajnim istorijskim spomenicima, a takođe i industrijskoj proizvodnji.

U Kikindi postoje pogoni prehrambene industrije, livnica, a proizvodi se i građevinski materijal.

Premda vojvođanska prostranstva mogu mnogo toga da ponude žiteljima Kikinde i njihovim susedima, stanovnici Vojvodine vole da otputuju i u druge krajeve.

Pored Fruške gore, poznate kao jedine planine u Vojvodini, naši sugrađani iz ovog dela zemlje rado odlaze na planine zapadne Srbije.

Kikinda – Divčibare

Jedna od omiljenih destinacija za putovanja i odmor unutar zemlje koju Vojvođani rado posećuju jesu prelepe Divčibare na planini Maljen.

Do Divčibara je lako doći iz severnih pravaca, zahvaljujući dobrim autoputevima.

251 km – Najkraći put od Kikinde do Divčibara dug je nešto preko 250 km, što znači da će vam za putovanje biti potrebno skoro tri i po sata, a sličan je slučaj i sa drugim varijantama koje ćemo navesti.

Iz Kikinde treba voziti državnim putem 13 ka Zrenjaninu, a odatle ka Beogradu. Zaputite se preko mosta Mihajla Pupina i pređite na autoput Horgoš-Preševo (A1), te nastavite ka petlji 23 Beograd. Pratite oznake za put E-75 i ostanite na autoputu.

Na petlji Surčin-jug uključujete se na autoput Miloš Veliki (A2) i njime nastavljate sve do naplatne stanice Lajkovac. Odavde vozite ka Divcima, te od Divaca preko Mionice i usputnih mesta stižete na vaše krajnje odredište.

266 km – Nešto duža ruta od Kikinde do Divčibara se od prethodne razlikuje po deonici između Zrenjanina i petlje 23 Beograd. Iz Zrenjanina ćete putem 12 voziti ka Žablju i uključiti se na put 114 ka Kovilju.

Ovde ćete preći na autoput Horgoš-Preševo kojim nastavljate do petlje Surčin-jug i uključujete se na autoput Miloš Veliki. Odatle nastavljate kao po prethodnoj ruti.

267 km – Neznatno duža ruta se od prethodne razlikuje po deonici od Kikinde do Žablja. Iz Kikinde se do ovog mesta zaputite preko Novog Bečeja i Čuruga, te nastavite put kao prema već opisanoj ruti.

Korisni tekstovi