Divčibare Zlatibor km udaljenost

Divčibare Zlatibor km udaljenost

Zlatibor je jedna od najpopularnijih planinskih destinacija u Srbiji, poznato je odmaralište i klimatsko lečilište, i važi za najposećeniju planinu u našoj zemlji.

Na Zlatibor mnogi rado odlaze i tokom zimske i tokom letnje sezone.

Planina Zlatibor je i park prirode. Bogata je prirodnim lepotama, iako je sam turistički centar veoma eksploatisan, te u svom najrazvijenijem delu podseća na gradsku sredinu.

Zlatibor obiluje brojnim turističkim sadržajima za sve uzraste.

Ovu planinu najradije posećuju oni koji osim prirodnog ambijenta očekuju i da se dobro provedu.

Ovaj planinski centar je pun različitih lokala, raspolaže brojnim smeštajnim kapacitetima i aktivnostima svake vrste.

Daleko mirnije turističko mesto od Zlatibora, Divčibare na Maljenu još jedan je planinski centar koji se ističe svojom lepotom, a naročito blagotvornom, lekovitom klimom.

Divčibare su pravi biser zapadne Srbije, destinacija koju možete posetiti u bilo koje doba godine.

Divčibare – Zlatibor

Za ljubitelje planinskog turizma i putovanja uopšte moglo bi biti zanimljivo da obiđu obe ove planine.

Udaljenost između ove dve planinske destinacije iznosi između 77 i nešto više od 100 km, u zavisnosti od rute i pravca.

79.5 km – Od Divčibara do Zlatibora možete stići putem preko Sevojna i Užica. Sa Divčibara treba krenuti ka Tometinom polju i nastaviti put ka Ljuticama i Duškovcima, i dalje kroz usputna mesta do Sevojna. Od Sevojna nastavljate za Užice.

Putem E-763 dalje vozite do samog Zlatibora. Ukoliko sa Zlatibora krećete na Divčibare, možete koristiti i ovu rutu, s tim što nećete ići preko Sevojna, već ćete se iz Užica zaputiti ka Dubokom i Tvrdićima, te dalje kroz mesta ka Tometinom polju.

Do Divčibara sa Zlatibora možete stići na više načina, a pored pomenute varijante, na raspolaganju su vam još dve opcije.

77.1 km – Najkraća ruta od Zlatibora do Divčibara vodi preko Užica i Kosjerića. Sa Zlatibora putem E-763 vozite ka Užicu. Ulicom Nikole Pašića prelazite na državni put 174, te nastavljate vožnju ka Kosjeriću, preko Dubokog, Ponikovice, Lelića i drugih usputnih mesta.

Iz Kosjerića se putem 21 treba uputiti ka Brajkovićima i Mrčićima, te kod restorana Kaona i istoimenog područja za pešačenje treba skrenuti na put 175, kojim stižete do centra Divčibara.

104 km – Najduža ruta duga je nešto više od 100 km. Ovoga puta od Užica preko Sevjona i Zlakuse treba krenuti ka Požegi, odakle vozite ka Ovčar Banji, te skrećete na put za Rošce. Put nastavljate dalje u pravcu Duškovaca i Ljutica, te odatle ka Tometinom polju.

Tometino polje je od Divčibara udaljeno samo 7.8 km, što znači da ste za desetak minuta na svom željenom odredištu.

Korisni tekstovi