Divčibare za sankanje – korisne informacije

Mnogo tekstova je napisano na temu Divčibara i toga koliko one nude – pregršt je sadržaja za sve uzraste, dakle ne samo za decu i odrasle već i za starije, ili bolesna ljude, pacijente koji su tu došli na oporavak.

Ovo planinsko mesto koje se nalazi na planini Maljen lokacijski je savršeno zato što se veoma brzo stiže iz svih većih gradova naše zemlje.

Inače, Maljen, odnosno Divčibare, su mesto ili kako neki kažu planina, iako to ona nije, koja je najbliža Vojvodini tako da je tokom čitave godine sezona jako dobro razvijena.

To se može videti i prema ponudi, recimo kvalitetnog smeštaja koji nije nešto specijalno skup, a nudi sav komfor i praktičnost, a u nekim slučajevima i luksuz.

Bilo kako bilo, možda je prva asocijacija na Divčibare pored svega ostalog, i to što je ovo planina, odnosno planinsko mesto, na kome snega ima skoro tri, a nekad i četiri meseca.

I zbog toga, ali i ulaganja u veštački sneg, isto toliko ili nešto malo manje traje i skijaška sezona.

A gde je skijanje,  tu i sankanje, pa je tako na Divčibarama i sankanje fantastično razvijeno,između ostalog zbog mnogo snega, ali i zato što sami nagibi i određene staze prilagođeni deci i sankanju.

Takođe ovde nema vetra, pa je zato boravak na snegu, veoma prijatan, posebno za najmlađe.

I tu negde nam se uklapa i naziv da se Divčibare sa pravom nazivaju dečija planina, i mnogi roditelji upravo biraju Divčibare da dođu i da provode vreme sa svojom decom, naročito tokom zimskog raspusta ili produženih vikenada.

Dolaze često i sa bebama u kolicima ili onim mališanima koja imaju 2, 3, 4 i više godina.

Oni imaju dosta toga da rade ovde a između ostalog i da se sankaju.

U tom smislu najviše se ističe i ski staza Crni Vrh koja je jedna od najpopularnijih staza na Divčibarama, potpuno je opremljena svime, i postoji apsolutno sve što je potrebno da skijaš ima.

Svakako da nisu zaboravljeni ni najmlađi ili oni stariji koji jednako tako vole da uživaju u sankanju, jer na ovoj stazi Crni Vrh postoji jedan posebno deo koji je ograđen i prilagođen za igru, snežne čarolije i naravno sankanje.

Naravno da treba obratiti pažnju na nekoliko stvari koje se tiču dolaska sa decom i boravka u prirodi na sankama.

Ukoliko dolazite tokom raspusta računajte na ogromnu gužvu i pošto ćete verovatno da vučete i sanke, i svu ostalu prateću opremu za igru povedite računa jer su zaista velike gužve.

Ovo je posebno vidljivo kada idete kolima, parking nekada u centru ume da bude problematičan.

I nemojte zaboraviti da je isto ovakva situacija i tokom vikenda naročito tokom zime, ali naravno i tokom drugih godišnjih doba.

Tokom zime snega ima dovoljno, staza ima mnogo više, čak i nekih manjih i neotkrivenih.

Snežne akcije, među kojma je sankanje su nešto po čemu su Divčibare poznate, atrakcije za decu vrtićkog uzrasta koja nisu vezane isključivo za raspust i i vikende i koje mogu koliko to obaveza dozvole za posete Divčibare i radnim danima i onda je to zapravo pravi užitak, jer je staza nešto slobodnija, a nisu toliki gužve.

Evo i nekih dodatnih informacije za sve koje se spremaju da povedu decu na sankanje u ovom mestu na planini Maljen.

Znajte, da na Divčibarama postoji veliki broj brdašca i brda koji su odlične za spuštanje sankama, ili opciono oni koji vole više to da rade sa gumom, imaju i tu mogućnost jer se gume mogu iznajmiti.

Isto važi i za sanke koje se mogu iznajmiti ukoliko niste poneli svoje.

Jedno odlično brdo za sankanje se nalazi u samom centru a drugo kod hotela Maljen.

Da bi vaš odmor na Divčibarama bio ugodan i prijatan, izaberite neki od proverenih lux apartmana iz ponude na ovoj stranici.

Korisni tekstovi