Divčibare dostava hrane

Jedna od najvažnijih stavki o kojoj treba razmisliti prilikom organizovanja putovanja, naročito dužeg boravka na turističkoj destinaciji, jeste pitanje ishrane – gde jesti, kako se po tom pitanju organizovati, da li u mestu ima dobro opremljenih prodavnica, da li postoji mogućnost dostave hrane i sl.

Ukoliko odlučite da svoj odmor provedete na prelepim Divčibarama na Maljenu, na raspolaganju vam je više opcija.

Kada je reč o izboru hrane, možemo sa velikom sigurnošću reći da je gastronomska ponuda samih Divčibara i njihove okoline zaista izvrsna, pre svega kada je reč o domaćoj kuhinji.

Divčibarski restorani

Divčibare su mirno i lepo uređeno planinsko odmaralište sa dugom tradicijom turizma, premda ne preterano eksploatisan i urbanizovano. Kuhinja je u čitavom kraju izvanredna, a divčibarski restorani oduševiće vas svojom ponudom.

Ono što treba da znate jeste da su namirnice koje koriste kuvari u divčibarskim restoranima svojim najvećim delom lokalnog porekla, nabavljeni od malih lokalnih proizvođača. Na Divčibarama možete uživati pre svega u prvoklasnom domaćem siru, kajmaku, sušenom mesu i pečenju.

Hoteli na Divčibarama mogu se pohvaliti vrhunskom kuhinjom, poput hotela Crni vrh i Divčibarski zamak. Tu je i popularni restoran Četvorka koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Crni vrh.

Za prave ljubitelje domaće kuhinje tu je restoran Beli bor, koji će vas oduševiti odličnom i obilnom tradicionalnom hranom. Popularan je i restoran Drina, preko puta pijace u samom centru mesta. Za ljubitelje roštilja i odličnih kuvanih jela tu je Mesko vajat.

Za one koje privlače moderni planinski restorani, tu je nešto mlađi DivčiBar, restoran koji se nalazi u prirodnom planinskom ambijentu, na vrhu skijaške staze Crni vrh. Na Divčibarama se nalazi i nešto ekskluzivniji Royal Mountain Divčibare, vrhunski a la carte restoran.

Dostava hrane na Divčibarama

Naveli smo najpoznatije i najbolje restorane na Divčibarama koje možete posetiti prilikom obilaska ovog kraja ili vašeg odmora. Jedno od pitanja za koje se turisti veoma interesuju jeste mogućnost dostave hrane, naročito ukoliko borave u privatnom smeštaju.

Treba napomenuti da je apartmanska ponuda na Divčibarama veoma dobra. Cene smeštaja su dosta pristupačnije nego u nekim drugim planinskim centrima, apartmani su veoma lepo opremljeni i dobro locirani.

Apartmanski smeštaj je sve popularniji među našim turistima, budući da obezbeđuje pravi domaćinski užitak, veću privatnost i slobodu da svoj odmor organizujete onako kako vam se najviše dopada.

Jedna od stavki koju treba rešiti ukoliko se odlučite za apartmanski smeštaj svakako je pitanje ishrane. Usluga dostave hrane je sve popularnija ne samo u velikim gradovima, već i u turističkim odmaralištima.

Kada je reč o Divčibarama, sve veći broj restorana, ali i lokala braze hrane sada nudi uslugu dostave hrane na kućnu adresu, što može biti idealno rešenje ukoliko boravite u apartmanima ili imate vikendicu na ovoj destinaciji.

Kako broj posetilaca iz godine u godinu raste, a mnogi se odlučuju za boravak u apartmanu ili dolaze u sopstvene vikendice u divčibarskom kraju, tako raste i potreba za ugostiteljskim lokalima, ali i uslugom dostave hrane.

Ukoliko želite da se informišete o tome koji restorani nude ovu uslugu, jednostavnom gugl pretragom doći ćete do niza lokala koje možete kontaktirati.

Takođe, na Divčibarama postoji i ketering firma koja dostavlja hranu iz brojnih divčibarskih lokala na vašu adresu.

Korisni tekstovi