Arandjelovac Divcibare km udaljenost

Aranđelovac Divcibare km udaljenost

Grad Aranđelovac se nalazi u Šumadijskom okrugu, u podnožju planina Venčac i Bukulja.

Jedan od najznačajnijih podataka vezan za ovo gradsko naselje jeste taj da je u njegovoj ukolini Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

Dinastija Obrenović je, međutim, podigla ovaj grad kao svoje odmaralište, te se na grbu Aranđelovca nalaze likovi Karađorđa i Miloša Obrenovića.

Knez Miloš Obrenović zaslužan je i ra zazvoj drugih mesta u Srbiji, uključujući i neka koja su nama poznata kao turističke destinacije.

Jedno od takvih mesta su Divčibare na Maljenu. Divčibare svoj razvoj duguje i knezu Milošu; on je u svoje vreme otkupio divčibarsko polje od tadašnjeg turskog gospodara.

Aranđelovac – Divčibare

Udaljenost između ova dva mesta, oba povezana sa knezom Milošem i uopšte istorijskim razvojem naše zemlje, iznosi oko 80 km, te će vam za putovanje od jednog do drugog biti potrebno između sat i po i sat i četrdeset minuta vožnje.

Do Divčibara možete stići na dva načina, ukoliko je vaše polazište Aranđelovac. Rute se tek neznatno razlikuju po dužini i eventualnom trajanju samog putovanja.

Obe opcije su dosta praktične i efikasno će vas dovesti do vaše krajnje destinacije.

78 km – Kraća ruta je dugačka nešto manje od 80 km i vodi od Aranđelovca preko Kruševice, Brajkovca i drugih mesta do Mionice i zatim do Divčibara.

Putem 27 iz Aranđelovca najpre stižete do Kruševice, odakle ćete skrenuti za Brajkovac.

Iz Brajkovca nastavljate za Dudovicu, odakle putem 362 vozite kroz naselja Latković, Vračević i Maljević do uključenja na put 175.

Nastavićete put za Mionicu, a iz Mionice dalje ka vašem konačnom odredištu.

83.4 km – Alternativna, neznatno duža ruta razlikuje se od prethodne po etapi od Kruševice do pred Mionicu.

U ovoj varijanti nećete iz Kruševice krenuti ka Brajkovcu, već ka Lazarevcu. Iz Lazarevca vozite ka Županjcu, te nastavljate kroz Bogovađu.

Posle Vrtiglava, putem 175 nastavljate ka Mionici, odakle vas ruta dalje vodi do Divčibara.

Obe rute su prilično jednostavne, te ne bi trebalo da imate bilo kakvih problema da ih ispratite.

Korisni tekstovi