Zrenjanin Divčibare km udaljenost

Zrenjanin Divčibare – udaljenost u km

Turistički centar Divčibare na planini Maljen ponovo je u žiži interesovanja među mnogim turistima, zaljubljenicima u prirodu i avanturistima željnim kvalitetno provedenog vremena u prirodnom ambijentu.

Na Divčibare rado dolaze posetioci iz svih krajeva Srbije, a naročito su popularne među Beograđanima i Vojvođanima. Do Divčibara je jednostavno doći, a u zavisnosti od mesta iz kog krećete, često vam je na raspolaganju više opcija.

Put od Zrenjanina do Divčibara je prilično jednostavan i lak za praćenje. Ukoliko ste se iz Zrenjanina uputili na Divčibare, pred vama je nekoliko opcija za vožnju.

Zrenjanin-Divčibare

Udaljenost od Zrenjanina do Divčibara iznosi između 195 km i 212 km, u zavisnosti od odabrane rute. za ovo malo duže putovanje od nekadašnjeg Bečkereka, a današnjeg Zrenjanina, trebaće vam oko tri sata vožnje u proseku.

Na raspolaganju su vam tri moguće rute koje vode autoputevima Horgoš-Preševo (A1) i Miloš Veliki (A2), a razlikuju se po kilometraži i očekivanom trajanju. Na dužinu puta uvek mogu uticati trenutni radovi, te sam protok saobraćaja.

195 km – Najkraći put od Zrenjanina do Divčibara iznosi 195 km. Za ovo putovanje trebaće vam manje od tri sata vožnje. Ova ruta vodi državnim putem 13 i autoputem Miloš Veliki do uključenja na državni put 175 koji vodi do Divčibara.

Iz Zrenjanina vas put 13 vodi do Borče i mosta Mihajla Pupina, odakle nastavljate na autoput Horgoš-Preševo. Kod Surčina se uključujete na autoput Miloš Veliki, odakle vozite do naplate stanice Lajkovac. Odavde produžujete ka Divcima.

Od Divaca putem 150 nastavljate ka Mionici i uključujete se na put 175 koji vas vodi na Divčibare. Poslednja etapa puta ista je za sve pravce.

201 km – Nešto duža ruta od Zrenjanina do Divčibara identična je prvoj do etape od Surčina pa do Divčibara. U Surčinu uzmate izlaz 23 za Beograd i nastavljate prateći znakove za E75 i spajanje sa autoputem A1.

Na petlji Orlovača isključite se ka putu 22. Pratite ovaj put sve do Bogovađe, gde ćete se ulključiti na državni put 175, koji vodi na Divčibare.

212 km – Iako je kilometarski najduža, ova ruta može da bude i najbrži put do Divčibara od Zrenjanina. Ovaj put se od prve navedene rute razlikuje samo po početnoj etapi. Ovoga puta do Divčibara ćete koristiti autoputeve A1 i A2.

Iz Zrenjanina se zaputite u pravcu naplatne stanice Kovilj, odakle ćete pratiti znakove za E75 i spajanje sa autoputem Horgoš-Preševo. Kod petlje Surčin jug prelazite na autoput Miloš Veliki i nastavljate do naplatne stanice Lajkovac.

Od naplatne stanice Lajkovac vozite do Divaca i zatim do Mionice. Državnim putem 175 stižete do prekrasnih Divčibara na Maljenu.

Korisni tekstovi