Novi Sad Divčibare km udaljenost

Poznato je da je jedan od razloga zašto su Divčibare toliko posećeno planinsko mesto na planini Maljen, zbog toga što su pre svega veoma blizu prestonice Beograda, a drugi razlog leži u tome što je ovo planina koja je veoma blizu Vojvodini, i naravno Novom Sadu.

I zaista puno je posetilaca iz vojvođanskih krajeva – kada govorimo o kilometarskoj udaljenosti Divčibare Novi Sad km – ona iznosi samo 176 kilometara, negde se pronalazi informacija 177 kilometara).

Da bi ste prešli ovaj put, i ovde govorimo o idealnim uslovima, potrebno vam je nešto malo više od 3 sata, tačnije oko tri sata i deset minuta, pod pretpostavkom da nećete da pravite nikakve pauze tokom puta.

Ukoliko želite da krenete putem koji je i najkraći, savetujemo vam da krenete od Novog Sada putem 21 ka Irigu.

Posle toga dolazite do Rume, pa do Šapca, a posle toga je potrebno da skrenete na put 26 a onda na put koji vodi do Uba, na ovaj način nećete promašiti pravi put za valjevski kraj, odnosno za planinu Maljen, odnosno za Divčibare.

Posle Uba, pratite skretanje za Mionicu, a odatle vas put 175 vodi prema Divčibarama.

Dakle ovo je najkraća ali ne  nužno i najbrža varijanta, a ona druga je duža za oko dvadesetak kilometara iako se vremenski do Divčibara stiže za kraće vreme.

Dakle ovde govorimo o vožnji autoputem E-75, kojim je potrebno da krenete od Novog Sada ka Beogradu, gde se posle isključenja za Surčin, posle nekoliko kilometara isključujete na put prema Lazarevcu (22 E 763).

Kada stignete do Ćelija, tu se isključujete desno na put ka Mionici, i odatle nastavljate prema željenoj destinaciji, odnosno prema Divčibarama.

U oba slučaja je jako važno da vodite računa kako vozite, posebno ako putujete tokom zimskih meseci, ili tokom kišnog perioda, kada je smanjena vidljivost.

Budite i bez brige, usput ima sasvim dovoljno benzinskih pumpi, ukoliko vam je nešto potrebno.

Takođe, postoje i oni turisti koji žele da staju i obilaze usputne atrakcije, što takođe može biti dobra ideja.

Što se tiče Divčibara, postoji jedna izreka koja kaže da baš kao i u Rim svi putevi vode baš ovde, jer je generalno ovaj kraj savršeno povezan putevima sa skoro svakim delom Srbije (upravo se na ovoj lokaciji ukrštaju tri velika puta, od Mionice, od Kaone i od Požege, i to vam sasvim dovoljno govori o celom ovom kraju i o svemu što vam je potrebno da znate kada dolazite ili planirate da dođete ovde).

Čak i ako se ne snalazite baš najbolje i niste baš iskusan vozač, samo je potrebno da pratite putokaze koji vas vode ka Valjevu, ili Mionici, i bez ikakvih problema stižete na željenu destinaciju.

Procena je da vam iz svih najvećih gradova Srbije treba od dva do maksimalnih tri sata da stignete u ovaj deo Zapadne Srbije.

Za one koji ne žele da putuju kolima, autobusi gotovo stalno imaju polaske, i ako ne baš na Divčibare, možete ići u bilo koje okolno mesto, pa se odatle uputiti na Divčibare.

Korisni tekstovi