Niš Divčibare km udaljenost

Niš Divčibare km udaljenost

Grad Niš, sedište Nišavskog okruga, najveći je grad na jugu Srbije.

Reč je o gradu sa izuzetno dugom i bogatom istorijom, koji je bio administrativni, trgovinski, kao i vojni centar u različitim istorijskim državama.

Istorija Niša naročito je interesantna od vremena antike, pa kroz srednji vek, sve do današnjih dana.

Osim veoma bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, područje grada Niša pogodno je i za razvoj turizma, posebno banjskog i izletničkog.

Iz Niša se može doći i do drugih atraktivnih turističkih destinacija u Srbiji, poput poznatog planinskog centra na planini Maljen, Divčibara.

Divčibarski turizam danas doživljava ubrzani razvoj i ovo mesto je sve popularnije među turistima iz različitih delova zemlje.

Niš – Divčibare

Put od Niša do Divčibara je nešto duži, no svaki minut vožnje svakako se isplati.

Udaljenost između grada Niša i Divčibara na Maljenu iznosi između 256 km i 354 km, što znači da će vam za putovanje biti potrebno nešto manje od četiri sata vožnje.

Ukoliko ste se iz Niša zaputili na Divčibare, na raspolaganju su vam tri mogućnosti. Sve tri rute imaju istu početnu etapu puta, a razdvajaju se oko Kragujevca.

256 km – Najkraća ruta vodi iz Niša preko Aleksinca ka Batočini. Od Batočine putem 24 stižete do Kragujevca.

Iz Kragujevca vozite ka Kniću i nastavljate put ka Čačku. Putem 355 iz Čačka vozite ka Gojnoj Gori, a odatle ka Tometinom polju.

Od Tometinog polja nastavljate put ka vašem konačnom odredištu, Divčibarama na planini Maljen.

273 km – Alternativnom rutom nećete se iz Kragujevca uputiti ka Čačku, već ka Ljigu. Od Ljiga nastavljate vožnju do Paštrića, a odatle ka uključenju na put 175. Ovim putem dalje lako stižete do Divčibara,

354 km – Najduža od tri moguće rute je dosta zaobilazna, budući da na Divčibare vodi preko Beograda.

Iz Niša ćete se zaputiti ka Batočini, ali nećete skretati za Kragujevac, već ćete kroz usputna mesta nastaviti ka Malom Požarevcu i dalje ka Beogradu.

Autoputem Horgoš-Preševo (A1) stižete do petlje Surčin-jug, gde se uključujete na autoput Miloš Veliki (A2). Autoputem nastavljate do naplatne stanice Lajkovac, a odatle do Divaca.

Od Divaca vozite za Mionicu, te od Mionice lako stižete do Divčibara.

Korisni tekstovi