Divčibare marketi

Jedno od najčešćih pitanja putnika koji samostalno organizuju svoj boravak na željenoj destinaciji i odsedaju u apartmanima, odnosno u u sklopu svojih aranžmana nemaju uključene obroke, jeste da li u mestu u koje odlaze postoje prodavnice i kako su snabdevene.

Ovo pitanje često se nameće putnicima koji odlučuju da svoj odmor provedu u nekom manje turistički eksploatisanom kraju, te im je važno da znaju kako da organizuju kupovinu pre svega prehrambenih proizvoda, šta da ponesu i kako da isplaniraju svoj boravak.

Divčibare na Maljenu su planinsko turističko mesto sa dugom istorijom turizma, ali nisu urbanizovane u meri u kojoj je to slučaj sa, recimo, Zlatiborom, najposećenije i turistički najpoznatije planine u zemlji.

To naravno ne znači da Divčibare nisu uređeno mesto i da im nedostaju neophodni sadržaji.

Štaviše, ovo do Drugog svetskog rata najuglednije odmaralište kod nas ponovo budi veliko interesovanje kod turista.

Na Divčibarama postoje luksuzni hoteli, odlični restorani, lokali brze hrane, apartmanske jedinice na zgodnim lokacijama i sve to u neposrednom okruženju netaknute prirode.

Ukoliko na Divčibare putujete u sopstvenoj organizaciji, sigurno vas zanima da li u mestu postoje prodavnice i marketi, kao i koliko su dobro snabdeveni.

U poslednjih nekoliko godina značajne promene desile su se baš na ovom planu.

Na Divčibarama je u novembru 2022. godine otvoren prvi Maxi supermarket, u Gođevačkoj ulici.

U modernom enterijeru kupci mogu da se snabdeju iz širokog asortimana proizvoda.

Otvaranje prvog Maxija na Divčibarama svakako je znak da se ovo lepo planinsko mesto sve brže razvija i da njegov turistički značaj ubrzano raste.

Pored Maxi supermarketa, na Divčibarama je 2023. otvorena prva radnja Jutro, koja pripada franšizi poznate kompanije METRO Cash&Carry Srbija.

Radnja se nalazi u centru mesta, preko puta Doma zdravlja i pošte.

Prodavnica Jutro je nekada bila radnja Pepa, čiji vlasnici su odlučili da u saradnji sa kompanijom podignu svoju prodavnicu na viši nivo, da je modernizuju i opreme u skladu sa najnovijim standardima.

Asortiman radnje obuhvata niz nacionalnih i lokalnih proizvoda.

Korisni tekstovi