Vršac Divčibare km udaljenost

Vršac Divčibare km udaljenost

Vršac je grad u Južnobanatskom okrugu, smešten podno Vršačkih planina. Reč je o jednom od najstarijih gradova u Banatu i jednom od većih u Vojvodini.

Istraživanja pokazuju da je ovde postojalo naselje još u praistoriji.

Vršačka istorija naročito je interesantna od perioda poznog srednjeg veka. Grad poseduje važne kulturno-istorijske spomenike.

Danas je Vršac posebno značajan zbog vinogradarstva; kvalitet vršačkih vina nadaleko je poznat.

U okolini Vršca nalaze se brojna lovišta i izletišta, no ukoliko želite da banatske predele zamenite za jedan drugačiji prirodni ambijent, dobra preporuka su Divčibare na planini Maljen.

Vršac – Divčibare

Divčibare su pogodna destinacija za putovanje iz Vršca zato što su veoma lako pristupačne, premda su nešto udaljenije.

Rastojanje od Vršca do Divčibara iznosi preko 200 km i za putovanje će vam biti potrebno između tri i tri i po sata vožnje.

Malo duža vožnja se svakako isplati kada je reč o destinaciji kakve su Divčibare. Na raspolaganju su vam tri moguće rute.

209 km – Najkraća, mada ne nužno i najbrža ruta duga je nešto više od 200 km i do Divčibara vodi preko Pančeva i Beograda.

Veoma je jednostavna za praćenje. Početna etapa puta ista je i na alternativnim rutama.

Iz Vršca se putem E-70 uputite ka Pančevu, odakle nastavljate put Pančevačkog mosta u Beogradu.

U Bubanj Potoku skrenućete na autoput Horgoš-Preševo (A1), a na petlji Orlovača uključićete se na put 22 i nastaviti vožnju do Županjca.

Ovde se uključujete na put 175, prolazite kroz Bogovađu i usputna mesta sve do vašeg konačnog odredišta, Divčibara na Maljenu.

212 km – Nešto duža ruta razlikuje se na etapi od Beograda do Mionice. Ovoga puta ćete se uputiti ka petlji Surčin-jug, gde ćete se uključiti na autoput Miloš Veliki (A2). Autoputem vozite do naplatne stanice Lajkovac, a odatle ka Divcima.

Od Divaca nastavljate vožnju ka Mionici i dalje za Divčibare.

229 km – Najduža ruta može biti i najbrža varijanta da se od Vršca stigne do Divčibara. Od prethodne se razlikuje na potezu od beogradskog naselja Krnjača do petlje Surčin-jug. U Krnjači skrećete na put 13 i vozite preko Pupinovog mosta.

U Batajnici se uključujete na autoput Horgoš-Preševo i vozite do petlje Surčin-jug, gde prelazite na autoput Miloš Veliki i dalje nastavljate vaš put za Divčibare kao na prethodno opisanoj ruti.

Korisni tekstovi